Drankverbod in kantines niet zo ondenkbaar als het lijkt: ‘Kijk naar roken’

“Betutteling ten top!” “Wat mag in Nederland nog wel?” En: “Als dit gebeurt, zeg ik mijn lidmaatschap per direct op.” Het zijn zomaar wat reacties op het bericht dat er mogelijk een streep gaat door de geliefde ‘derde helft’ bij sportverenigingen.

“Het is heel logisch dat ‘we’ massaal de hakken het zand zetten bij dit nieuws”, vertelt Achterberg, hoogleraar sociologie aan Tilburg University. Volgens hem is het een lastige balans. “Aan de ene kant verlangt de burger dat de overheid ons beschermt tegen risico’s. En als je sec kijkt naar de schade die alcohol aanricht, dan kunnen we rustig stellen dat het niet de beste optie is voor je gezondheid.” lees verder: https://www.omroepbrabant.nl/nieuws/4303633/drankverbod-in-kantines-niet-zo-ondenkbaar-als-het-lijkt-kijk-naar-roken

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *