Het coronavirus (Covid-19) regeert het land. Hoe gaan wij om met nieuwe regels en voorschriften? Is de overheid in staat om houvast en steun te bieden? In deze verwarrende tijden buigt cultuursocioloog Peter Achterberg zich over de Nederlandse samenleving.

Het zijn zware tijden. Voor iedereen. Je zit de godganse dag aan de keukentafel te werken. Te skypen met collega’s. Je kinderen aan de gang te houden met hun huiswerk. De coronacrisis te bestrijden door vooral thuis te blijven. En je beste beentje voor te zetten. Tot het weekend is. De zon schijnt. En je moet er toch even uit. Dus hop. Naar het park. Naar het bos. Naar het strand. Naar het Japanse bloesempark in het Amsterdamse Bos.

Langs ‘s heeren wegen in pelotonnetjes van een mannetje of twintig een gezellig rondje toeren. Je moet toch fit blijven. Ja toch? Even een luchtje scheppen. Met zijn allen! Op de weg terug nog even wat boodschappen doen bij de Dirk van den Broek, en wat vakkenvullers belagen. Of naar de Appie, om gezellig wat te hamsteren. Zo, we zijn weer klaar voor een nieuwe week sociale afstand houden.

LEES VERDER OP WETENSCHAP.NU

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *