Dienstplicht, wie is er niet groot mee geworden? Nou, niemand! En dat is precies het probleem. De jeugd van tegenwoordig heeft geen respect meer. Geen discipline! Het is een stelletje lamzakken, correctie, ik bedoel: een stelletje belabberde lamzakken dat geen reet geeft om de samenleving. En dat moet nodig eens mores worden geleerd. The old fashion way: Kom maar op met die dienstplicht, aldus Sybrand Buma van het CDA een poosje geleden in Trouw. Natuurlijk chargeer ik hierboven een klein beetje. Maar goed, of het nu gaat om het bijbrengen van tucht, orde of betrokkenheid onder Neerlands’ jongelingen: de roep om invoering van de dienstplicht is er. En niet alleen in Nederland. Op de vraag of we met zijn allen gedoemd zijn omdat de jeugd niet deugt, dat zijn zo van die meta-fysische vragen waar de Socioloog des Vaderlands lekker verre van blijft. Maar de vraag hoe de ’s lands vermeende slampampers hier tegen aankijken en waarom, daar kan-ie wel wat mee! [lees verder]

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *