Drank maakt meer kapot dan je lief is – de centrale boodschap van een magistraal SIRE-spotje, en sinds gisteren ook van een heus RIVM rapport. Meteen na uitbrengen van dit rapport, waarin de kosten en baten van alcoholgebruik in kaart worden gebracht, barstte de maatschappelijke discussie los. Na Sint en Zwarte Piet, de jaarlijkse toestanden met vuurwerk rond Oud en Nieuw, de onzekerheid over ons eten (suiker, melk, brood, vleeswaar), is nu ons bier aan de beurt. Onze goudgerande westerse tradities lopen gevaar, zo denkt menigeen. Over al die andere kwesties heeft de Socioloog des Vaderlands geen mening, maar zijn pils pak je hem niet zomaar af. Tijd dat ik mijn wetenschappelijke objectiviteit laat voor wat het is. Tijd voor wat tegengas!! [lees verder]

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *