Het basisinkomen is populair. Er wordt vandaag zelfs over gesproken in de Tweede Kamer. Mede door constante aandacht van figuren als Philippe van Parijs en Rutger Bregman die er recentelijk een boekje over schreef, denken steeds meer mensen serieus na over de invoering van het basisinkomen. Her en der worden er ook experimenten mee gedaan – bijvoorbeeld hier in Tilburg. En in Zwitserland is onlangs zelfs een referendum gehouden over de vraag of ze het basisinkomen zouden invoeren. Niet zo vreemd dus dat ook het basisinkomen steeds meer in de sociaal-wetenschappelijke belangstelling komt te staan. Zo was er afgelopen jaar ineens een fiks aantal studenten Sociologie dat graag hun bachelorthesis wilden schrijven over steun voor het basisinkomen. En ook in de befaamde European Social Survey, die volgend jaar beschikbaar komt, zijn vragen over gesteld over de steun voor een eventueel basisinkomen. Hiermee kunnen goed landenverschillen in kaart gebracht worden. [lees verder]

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *