De afgelopen week was een sociologisch goudmijntje. De afloop van het Brexit-referendum is bekend. Ongeveer de helft koos voor het verlaten van de EU, en ‘the rest is history’. De alom verfoeide experts krijgen vooralsnog gelijk: Crisis alom, economisch en politiek; buitenlanders worden uitgescholden; en families vallen uit elkaar. Sterker nog, het Verenigd Koninkrijk staat op het punt uiteen te vallen. Gaat lekker daar aan de overkant van de plas! Onderwijl gaan er in De Haag ook stemmen op om te kunnen kiezen voor een Nexit (PVV), of een soortevannemette Nexit (SP). Anderen zijn, zoals bekend, mordicus tegen (de rest van het soepje). Maar goed, wat men in Den Haag denkt, hoeft men nog niet in de rest van Nederland te denken. Dus hoe zit dat dan? [lees verder]

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *