Zoals een goed socioloog betaamd trekt de Socioloog des Vaderlands (SdV) er dikwijls op uit. Mijn favoriete uitje is het café – bijvoorbeeld hier, of hier ben ik met enige regelmaat te vinden. Theoretische aannames moeten namelijk worden afgetoetst aan de werkelijkheid. En hoe kan dat beter dan door eens lekker met de mensen in de samenleving bij te praten? Bijkomend voordeel is dat er tegelijkertijd wat bier, bitterballetjes, en gezellige borrelnootjes het spijsverteringskanaal ingejensd kunnen worden. Vorige week ging ik ook weer eens naar het café. Het VSNU-café in Dudok (DH) dit keer. Borrelnootjes werden ingewisseld voor glutenvrije crackers. Bitterballen voor vegetarische quinoa-traktaties. Pils voor wijn. En echte mensen voor professoren en vooral veel bestuursbobo’s. Onze minister Jet Bussemaker kwam zelf ook nog eventjes buurten.[lees verder]

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *