Er is een dichter des vaderlands. Een denker des vaderlands. En voor wie niet van denkers houdt: er is ook een doener des vaderlands. Er is een kok des vaderlands. En ook een componist die muziek maakt voor en door het vaderland. Weet u trouwens dat er ook een werkeloze des vaderlands is die het wereldwijde web onveilig maakt? En over het internet gesproken, er is ook een blogger des vaderlands. Én een gamer des vaderlands. Afgelopen 14 december 2014 was trouwens de sneeuwstorm des vaderlands. Inderdaad: niet alleen mensen kunnen het illustere predicaat ‘des vaderlands’ dragen, ook musea, muziek en – onze persoonlijke favoriet – de kroket kunnen dat zonder veel moeite. Maar een Socioloog des Vaderlands? Nou, die is er niet – nog niet – en dat terwijl er juist zo’n behoefte aan is. Bijvoorbeeld om te duiden waarom er tegenwoordig zo veel in de naam van het vaderland dient te gebeuren. [lees verder]

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *